Ballum: llum i moviment


Personatges humans i lumínics

Desprès de viure un procès d’investigació amb elements lumínics, es decideix treballar amb els elements més simples. Així es consegueix donar més força a la part coreogràfica. La fase previa ens fa desprestigiar l’espectacularitat per apronfudir en el treball de moviment. I així també la seva relació amb els elements lumínics. S’estableix d’aquesta manera, a Ballum, una relació amb l’objecte com a personatge.

Primer es va treballar la llum. I a mesura que anava evolucionant la creació i el treball en equip, vam començar a tractar els elements de la posada en escena com a personatges. Així decidim que tot fós més físic que espectacular. El fet de que sigui un espectacle dedicat als infants ens obliga a ser molt coherents a l’hora de prendre decisions sobre la política creativa. Hem optat per ser més “analògics” que “virtuals”. Hem emprat làmpades i llinternes, en lloc de gobos o efectes especials. Tot aquest pensament ha fet que decidim projectar la nostra feina coreogràfica i acrobàtica en relació a la llum específica en el espai.

Ballum comença amb un escenari a les fosques. A l’escenari intervenen làpades, llinternes, focus. Mica en mica veiem com els participants entren en escena i, mitjançant el moviment, comencen a projectar imatges de colors. Ombres. El moviment dels cossos genera moviment de llum, en una escena mòbil que es crea i recrea alhora. Que es desplega en un espai coreogràfil. Després, s’impliquen les paraules, versos, paraules, sons que insereixen en el moviment dels intèrprets. Tot és llum. Tot és moviment. Tot és poesia.

Ballum és un espectacle interdisciplinar, es busca establir connexions entre la paraula, la llum i el movimient. I aquesta recerca comença en una atenció a la infància, i acaba en una crida al ball, a la expressió, al moviment i a la dansa.

Feu un comentari